Expertgroep levert waarde-volle inbreng

Samen werken we aan landbouw met toekomstwaarde. Maar wat is die waarde dan voor u? En voor de ander? Alleen door samen op te trekken en die vraag aan de ander te stellen kom je daarachter en komen we samen een stap verder. Dat is een ontdekkingstocht. In de expertgroep van de Proeftuin Trots op de Krimpenerwaard maken we daar een start mee. Lokale experts uit de Krimpenerwaard zijn uitgenodigd om mee te denken over wat landbouw met toekomstwaarde is en wat het voor hen betekent. De expertgroep bestaat uit melkveehouders, vertegenwoordigers vanuit gemeente, waterschap, lokale retail, lokale agrarische coöperaties en ondernemersverenigingen en de mengvoederindustrie.

De twintig lokale experts denken mee over het vormgeven van de ‘Proeftuin Trots op de Krimpenerwaard’. Zij vertegenwoordigen een divers gezelschap, elk met zijn/haar eigen inbreng en vanuit diverse invalshoeken.

Eén van de deelnemers van de expertgroep is Bas Rechtuyt, eigenaar van de Plus Supermarkt in Schoonhoven. Hij ziet steeds meer vraag naar lokale producten en wil graag meer aanbod van die producten in zijn winkel hebben:

Door mijn betrokkenheid bij Proeftuin trots op de Krimpenerwaard hoop ik in contact te komen met melkveehouders en andere agrariërs in de streek en verbindingen te leggen. Dus kom bij me op de koffie, vertel je verhaal en laten we samen kijken naar de mogelijkheden!

Ook Piet Blanken is als voorzitter van Weidehof Krimpenerwaard betrokken bij de expertgroep.

Ik geloof in ‘Natuurbeheer op een agrarische manier’, waarbij ecologie en economie in harmonie zijn met elkaar. Daar zie ik kansen voor in het gebied. Samen experimenteren is belangrijk om vooruit te komen. Je moet op zoek zijn naar een verdienmodel, waarbij je tegelijk natuur kan realiseren.