Expertsessies weidevogelbeheer en kruiden

kruidengroep Krimpenerwaard experimenteert met meer soortenrijkdom

Nu een Tour de Boer door de coronamaatregelen nog niet georganiseerd kan worden, willen we graag op een andere manier met melkveehouders praktijkkennis- en vragen delen. Daarvoor hebben we eind mei (na het maaien) twee online ‘Keukentafel Expert-sessies’ ingepland. Dan zien we elkaar niet live, maar wel vanachter de computer/laptop. Wellicht heeft u in coronatijd al eerder geZOOMed; dat gaat via een programma dat je heel eenvoudig kunt downloaden op de pc. De instructies daarvoor zijn hier te lezen.

Donderdag 28 mei 10.00 uur: ‘Wat willen wij met de wei?’
Over boer, burger, koe en vogel(beheer). Door Teus Verhoeff (PPP-Agro Advies), Marielle Oudenes (gebiedscoördinator Agrarisch Collectief Krimpenerwaard) en weidevogelexpertboer Hans Mulder. Lees meer in de uitnodiging. 

Vrijdag 29 mei 10.00 uur: Kruidenrijk grasland, (hoe) werkt dat?
Over zaadmengsels, inzaai, doorzaai, onkruid en meer. Door Teus Verhoeff (PPP-Agro Advies), Pedro Janssen (Louis Bolk Instituut) en kruidenexpertboer MartJan Verkaik. Lees meer in de uitnodiging. Lees meer in de uitnodiging.

Hoe doet u mee?

Maandag 25 mei ontvangt u per mail de linkjes voor de Zoomsessie, daar hoeft u als u Zoom hebt gedownload dan alleen nog op te klikken.

We hopen u te zien!
Als u vragen heeft, of een idee voor de sessie, neem contact op met Teus Verhoeff via t.verhoeff@ppp-agro.nl
Tijdens de bijeenkomst kunt u natuurlijk ook vragen stellen.

Graag tot aan de keukentafel op 28 en/of 29 mei!
Hartelijke groet,

Team Proeftuin Trots op de Krimpenerwaard