Expertsessies Weidevogelbeheer en Kruiden

Nu een Tour de Boer door de coronamaatregelen nog niet georganiseerd kan worden, willen we graag op een andere manier met melkveehouders praktijkkennis- en vragen delen. Daarvoor hebben we eind mei (na het maaien) twee online ‘Keukentafel Expert-sessies’ ingepland. Dan zien we elkaar niet live, maar wel vanachter de computer/laptop. Wellicht heeft u in coronatijd al eerder geZOOMed; dat gaat via een programma dat je heel eenvoudig kunt downloaden op de pc. De instructies daarvoor zijn hier te lezen.

Donderdag 28 mei 10.00 uur: ‘Wat willen wij met de wei?’
Over boer, burger, koe en vogel(beheer). Door Teus Verhoeff (PPP-Agro Advies), Marielle Oudenes (gebiedscoördinator Agrarisch Collectief Krimpenerwaard) en weidevogelexpertboer Hans Mulder. Lees meer in de uitnodiging. 

Vrijdag 29 mei 10.00 uur: Kruidenrijk grasland, (hoe) werkt dat?
Over zaadmengsels, inzaai, doorzaai, onkruid en meer. Door Teus Verhoeff (PPP-Agro Advies), Pedro Janssen (Louis Bolk Instituut) en kruidenexpertboer MartJan Verkaik. Lees meer in de uitnodiging. Lees meer in de uitnodiging.

Hoe doet u mee?

Maandag 25 mei ontvangt u per mail de linkjes voor de Zoomsessie, daar hoeft u als u Zoom hebt gedownload dan alleen nog op te klikken.

We hopen u te zien!
Als u vragen heeft, of een idee voor de sessie, neem contact op met Teus Verhoeff via t.verhoeff@ppp-agro.nl
Tijdens de bijeenkomst kunt u natuurlijk ook vragen stellen.

Graag tot aan de keukentafel op 28 en/of 29 mei!
Hartelijke groet,

Team Proeftuin Trots op de Krimpenerwaard